Det spørgsmål får jeg stillet af mange. Angst er et symptom på en årsag. Angst kan være opstået via et traume fra et tidspunkt i dit liv, eller det kan være arveligt, forstået på den måde at du aldrig har fået vist hvordan du skal forholde dig til dine tanker. Det kan også være at du på et tidspunkt i dit liv har grublet meget over tingene, og på den måde pludselig er kommet ind i en spiral af overtækning og bekymring – det skaber også angst!

Hvis man kikker nøgtern på det, så er angst en tilstand af tanker man kommer i. En tilstand hvor man ikke tænker rationel og nøgtern, men hvor tankerne overmander én så meget, at man tror på det man tænker, selvom det KUN er en tanke!

 At være angst er genstandsløs. Angsten kan dukke op hvornår det skal være, uden at der kan være en reel fare, og du kan egentlig ikke forstår hvorfor du bliver angst nu?! Nogle er angste for højder, lukkede rum, en større forsamling af mennesker, bange for at dø eller den generaliserende angst hvor bekymringer fylder rigtig meget lige meget hvor man er.

Lige meget hvad man er angst for, så er det meget invaliderende og det kræver rigtig mange ressourcer for at holde hovedet højt i de situationer hvor angsten overmander én!

Når man først er i tankernes vold, så kan det være rigtig svært at komme ud af den spiral. Hver en tanke vi tænker skaber en følelse, og når følelsen er skabt, påvirker det vores adfærd. Man kan så have gjort det til en vane at man også bliver angst for angsten, for hvornår den mon nu dukker op? Nu… eller om lidt… eller måske om 1 time? Man vil have et tankesæt der oftest er negativt og ikke svarer til virkeligheden. Dit selvværd og selvtillid lider også under “angst-anfaldene” – for hvorfor får du nu angst igen, så tag dig dog sammen vil du måske tænke!

Mennesker med angst tager sig sammen med de ressourcer de har til rådighed. Det er en stor opgave at forstå og bekæmpe sin angst/tankegang, men via hypnoterapi, samtale og værktøjer,  kan angsten bekæmpes og du kan leve et liv i mere indre ro! 

Skriv til mig ved at udfylde nedenstående kontaktformular hvis du har yderligere spørgsmål eller giv mig et ring så vi kan aftale en tid. Jeg er til for at hjælpe dig!