Hvad er angst?

 

Hvad er angst? tænker du. Det spørgsmål får jeg stillet af mange. Angst er et symptom på en årsag. Angst kan være opstået via et traume fra et tidspunkt i dit liv. Det kan være arveligt, forstået at du aldrig har fået vist hvordan du skal forholde dig til dine tanker. Det kan også være at du på et tidspunkt i dit liv har grublet meget over tingene, og på den måde pludselig er kommet ind i en spiral af overtækning og bekymring – det skaber også angst!

Kender du til følelsen af, at dine hænder snurrer? Du føler dig måske svimmel, har hjertebanken, trykken for brystet eller uro i hele kroppen? Det er ikke rart at have det sådan, og jeg kender til det. Måske har du aldrig tænkt over, hvad det kan skyldes – og hvad fejler du egentlig? Jeg har i mange år gået rundt og ikke vidst, hvad jeg døjede med. Jeg vidste bare, at jeg ofte havde det elendigt.

I løbet af et døgn tænker du ca. 60.000 tanker. Det er helt normalt at tænke tanker, men det bliver et problem for dig, hvis du opfatter alle tankerne som virkelighed, og så taler vi om, at du har angst. Du kan læse mere her

Hvis man kikker nøgtern på det, så er angst en tilstand af tanker man kommer i. En tilstand hvor man ikke tænker rationel og nøgtern, men hvor tankerne overmander én så meget, at man tror på det man tænker, selvom det KUN er en tanke!

At være angst er genstandsløs

Angsten kan dukke op, hvornår det skal være, uden at der kan være en reel fare, og du kan egentlig ikke forstår, hvorfor du bliver angst nu?! Nogle er angste for højder, lukkede rum, en større forsamling af mennesker. Nogle er bange for at dø eller den generaliserende angst, hvor bekymringer fylder rigtig meget lige meget, hvor man er.

Lige meget hvad man er angst for, så er det meget invaliderende og det kræver rigtig mange ressourcer for at holde hovedet højt i de situationer hvor angsten overmander én!

Når man først er i tankernes vold, så kan det være rigtig svært at komme ud af den spiral. Hver en tanke vi tænker skaber en følelse, og når følelsen er skabt, påvirker det vores adfærd. Man kan så have gjort det til en vane, at man også bliver angst for angsten. Hvornår mon den nu dukker op? Nu… eller om lidt… eller måske om 1 time? Man vil have et tankesæt, der oftest er negativt og ikke svarer til virkeligheden. Dit selvværd og selvtillid lider også under “angst-anfaldene” – for hvorfor får du nu angst igen, så tag dig dog sammen, vil du måske tænke!

Mennesker med angst tager sig sammen med de ressourcer de har til rådighed. Det er en stor opgave at forstå og bekæmpe sin angst/tankegang, men via hypnoterapi, samtale og værktøjer, kan angsten bekæmpes og du kan leve et liv i mere indre ro!

Skriv til mig ved at udfylde nedenstående kontaktformular hvis du har yderligere spørgsmål eller giv mig et ring så vi kan aftale en tid.

Se, hvad jeg kan tilbyde af behandlinger. Jeg er til for at hjælpe dig!

 

Er angst farligt?

Det er ikke farligt at have angst, da det er en grundfølelse, omend det mentalt er meget hårdt at være på vagt hele tiden og føle at skulle kontrollere alt og alle. Dit system er konstant i alarmberedskab, og du kan føle, at du nærmest ingen overskud har, fordi du tænker, at du skal kontrollere meget i din hverdag for netop at undgå angsten. Det kunne være rart at slippe for det tankemylder mange mennesker går rundt med, og det er så her hypnose og hypnoterapien kommer i spil.